dijous, 16 de desembre del 2010

Catmusic



Per fi. Ja era hora que la cultura musical catalana despertés.

Ja fa uns anys que han estat sorgint grups catalans d'un alt nivell musical, d'alguns fins i tot reconeguts arreu d'Espanya o fora, a Europa, com podria ser: SidonieFacto Delafe y las flores azules (actualment separats i nomenats Delafe y la flores azules), La casa azul, Love of Lesbian, Mendetz o Mishima entre molts d'altres.
Però la majoria d'aquests, a causa del poc interès, o la por a no arribar a un grup més ampli d'oients i seguidors, composaven les seves cançons en castellà. Ara, en canvi, gràcies alguns grups portaveus actualment en la cultura com podria ser Mishima o Manel han sorgit molts, i dic molts perquè no són pocs, grups novells que canten amb català, i a més amb un molt bon nivell musical.

A tot això s'hi ha sumat el fet que, la societat catalana, més aviat la gent jove, està pendent d'aquests grups que van sorgint, i cada dia els escolten i s'interessen més.
Un exemple d'aquest progrés és el cas de Manel que en menys de 2 anys han passat d'actuar a petites sales musicals a fer grans concerts de més de 3.000 persones. El mateix ha succeït amb Mishima, encara que han tingut una progressió molt més amplia amb 3 àlbums en català (6 en total), actualment és un dels grups de canta catalana capdavanters.

En conclusió, la música catalana i cantada en català està en augment, i no pel fet que abans no hi haguessin grups que cantessin en català, sinó que gràcies a alguns capdavanters els catalans i catalanes cada vegada escolten més música amb el seu idioma i el més important, en busquen.






Fred i Son
Sanjosex
Estúpida Erikah
Els Amics de les arts (spotify)
La iaia
El Petit De Cal Eril
Mazoni
Ix!
Maria Coma
I molts més!
Només cal buscar una mica per la xarxa!

1 comentari:

  1. Enhorabona per l'entrada!
    què bo que t'animis amb la comunicació musical amb un text tan acertat com aquest. pensant en gran, oi?
    m'agrada ;)

    ResponElimina